Met sprongen vooruit

Julie Menne bedacht enkele jaren geleden de methode Met Sprongen Vooruit, een manier om op een speelse manier in de klas te oefenen met rekenen.

Op deze pagina vind u alle door haar beschreven rekenlessen.

Tabel aan de wand - Met sprongen vooruit in groep 1 - 2

Julie Menne beschrijft een klassikale, interactieve oefenles waar kinderen in de onderbouw een staafgrafiek gebruiken om een hoeveelheid te bepalen.... lees meer » Reacties(0)
Vb_33_1_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Potje Duizend - Met sprongen vooruit in groep 5 - 6:

In dit spel leren leerlingen van groep 5 en 6 het positiesysteem te doorgronden en oefenen ze met hoofdrekenen en schattend rekenen. Ook wordt de aanzet gemaakt tot kolomsgewijs rekenen. ... lees meer » Reacties(0)
Vb_32_5_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Ketting rijgen - Met sprongen vooruit in groep 3 - 4

Julie Menne beschrijft een spel voor groep 3 / 4, waar de splitsingen van 6, 7 en 8 mee worden geoefend. Ook legt zij het gebruik van splitsbloemen uit.... lees meer » Reacties(0)
Vb_32_4_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Tafelslive en Tafeltegelen - Met sprongen vooruit in groep 5 - 6

Tafelslive en Tafeltegelen zijn 2 spellen voor groep 5 6 uit de Met-Sprongen_Vooruit serie om de verwissel- en verdeeleigenschap van vermenigvuldigen te ontdekken.... lees meer » Reacties(0)
Vb_32_2_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

De kleinste uitkomst - Met sprongen vooruit in groep 5 - 6

Dit spel kan in groep vijf en zes gespeeld worden. Het gaat bij het spel om het doorgronden van het positiesysteem en verdiepen van inzicht in het werken met tekorten bij kolomsgewijs en cijferend aftrekken.... lees meer » Reacties(0)
Vb_32_2_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_de_kleinste_uitkomst_news_index
 
 

Ballen met getallen - Met sprongen vooruit groep 5 - 6

In dit spel wordt het atuomatiseren en memoriseren van bewerkingen met hele getallen tot 10.000 geoefend. De leerkracht nodigt leerlingen uit om eigen producties te maken en geeft hij / zij ook feedback. Zo kan worden nagegaan of de kinderen het begrijpen... lees meer » Reacties(0)
Vb_31_4_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Hoe veel jaar ben jij nou? - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Terwijl je het hebt over leeftijden kun je heel goed oefenen met het opzeggen telrij, aantallen tellen, ordenen, redelijk schatten, vergelijken op meer, minder en gelijk, verkort tellen, telbaar representeren van hoeveelheden, getalbeelden t/m 12.... lees meer » Reacties(0)
Vb_31_3_afb__rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Puzzelrace - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Met dit spel oefenen kleuters in een vijf-minutenspelletje hoe ze kunnen opereren met vormen en figuren en herkennen ze verschillende vormen en figuren. Rubriek van Julie Menne... lees meer » Reacties(0)
Vb_31_2_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_in_vijf_minuten_news_index
 

Sprintje trekken - Met sprongen vooruit in 5 minuten

Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk getalkaarten te ordenen. Julie Menne vertelt hoe je dit spel kunt spelen in de kleuterklassen.... lees meer » Reacties(0)
Vb_31_1_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_in_vijf_minuten_news_index
 

Bekerbal - Met sprongen vooruit

Met een stapel bekers kunnen de kinderen van groep 1 en 2 heel goed leren tellen en splitsen....... lees meer » Reacties(0)
Vb_30_5_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Het stekelvarken - Met sprongen vooruit in vijf minuten

In dit spel raden kinderen hoeveel stekels er op hun rug zitten. Zo zijn ze bezig met aantallen tellen, redelijk schatten, telbaar representeren, verkort tellen, erbij en eraf van 1 of 2 en splitsingen tot en met 12. Wordt verrijkt door spiegelen.... lees meer » Reacties(0)
Vb_30_4_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

De kaartenlijn - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Door bij het spelletje "De kaartenlijn" zo snel mogelijk te achterhalen welk getal is verstopt, oefenen de kleuters met de getalsymbolen 0 tot en met 12 te herkennen, te ordenen en te koppelen aan hoeveelheden. Rubriek van Julie Menne.... lees meer » Reacties(0)
Vb_30_3_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Slangenmaatjes - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Omschrijving van een vijf-minutenspelletje voor de onderbouw waarbij je aan het werk gaat met het vergelijken van de lengte van nepslangen. Met sprongen vooruit in 5 minuten ... lees meer » Reacties(0)
Vb_30_2_afb_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Stoelendans - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Omschrijving van een vijf-minutenspelletje voor de onderbouw waarbij je een stoelendans doet en ondertussen druk aan het rekenen bent.... lees meer » Reacties(0)
Vb_30_1_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Boeven vangen - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Omschrijving van een vijf-minutenspelletje voor de onderbouw met boeven en gevangenissen, waarbij heel wat reken-basisvaardigheden aan de orde komen. ... lees meer » Reacties(0)
Vb_29_5_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Springen naar getallen. Leerlijn getallen en bewerkingen in groep 3-4 - Julie Menne

Inzicht in de opbouw van getallen is noodzakelijk voor het vlot leren rekenen. In dit artikel bespreekt de auteur de opbouw van het oefenonderdeel Springen naar getallen in groep 3, 4 en 5, behorende bij de methode Met Sprongen Vooruit... lees meer » Reacties(0)
Vb_29_4_afb_menne_springen_naar_getallen_news_index
 

Rood of Geel - Met sprongen vooruit in vijf minuten

Omschrijving van een vijf-minutenspelletje voor de onderbouw waarbij je voorspelt of je op rood of geel uitkomt, en daarbij heel hard aan het oefenen bent met de telrij tot 12. ... lees meer » Reacties(0)
Vb_29_4_afb_rubriek_met_sprongen_vooruit_news_index
 
 

Muizen in de kleuterklas - Met sprongen vooruit in vijf minuten

In de onderbouw is het heel belangrijk om veel met rekenen bezig te zijn. Julie Menne beschrijft in dit artikel hoe je dit gemakkelijk met vijf-minuten spelletjes kunt doen.... lees meer » Reacties(0)
Vb_29_2_afb_menne_muizen_in_de_kleuterklas_news_index
 

Met sprongen vooruit - Verslag van de voorscholing voor Pabodocenten en schoolbegeleiders

Uschi van der Velden, schoolbegeleider en cursist van de voorscholing van de NCRC-module 'Met sprongen vooruit' beschrijft haar cursuservaringen... lees meer » Reacties(0)
Vb_23_3_afb_velden_met_sprongen_vooruit_news_index
 

Met sprongen vooruit - Een boekbespreking

In 2001 promoveerde Julie Menne op haar proefschrift 'Met sprongen vooruit'. De landelijke pers toonde veel belangstelling voor haar productieve oefenprogramma waarmee zwakke rekenaars tijdens de reguliere rekenles hun achterstand kunnen inhalen.... lees meer » Reacties(0)
Vb_21_3_afb_goeij_met_sprongen_vooruit_news_index