Columns

NVORWO: ontwikkelingen

Van de voorzitter

Jenneken van der Mark

Jenneken van der Mark is zelfstandig onderwijsadviseur en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Ontwikkeling van het Reken-WiskundeOnderwijs )(NVORWO)

In haar column vertelt NVORWO-voorzitter Jenneken van der Mark over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd.

 

 

Midden in de herfst en alle coronaperikelen en ontwikkelingen alweer tijd voor een volgende column. Met plezier neem ik jullie mee in een heel aantal ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Zoals jullie al gezien en gehoord hebben heeft Cathe Notten ons laten weten te willen stoppen met het hoofdredacteurschap van ons prachtige blad. Het januarinummer wordt het laatste dat onder haar redactie valt. Bij dank voor al die mooie jaren staan we later stil. Wij hadden daarmee echter geen eenvoudige opdracht, vervanging vinden. Met heel veel plezier hebben we gesprekken gevoerd en zijn we blij jullie te kunnen melden dat we twee nieuwe mensen hebben! Annette Markusse gaat het hoofdredacteurschap op zich nemen en wordt daarin ondersteund door Iris Verbruggen als eindredacteur. We wensen hen heel veel plezier en succes met het voortzetten van het prachtige werk van Cathe. 

 

Ook zijn wij blij met enkele nieuwe gezichten binnen ons bestuur. Zo hebben we kunnen verwelkomen Susanne de Kinderen, zij werkt als leraar en rekencoördinator op een sbo school in Zwolle. En Janneke Buikema zij is opleider op de pabo en gaat ons versterken als penningmeester. In de komende maanden werken Kees en zij aan een overdracht.

 

We zitten midden in een proces van zoeken hoe we samen de beste wegen kunnen lopen om onze visie vorm te geven en dus met zoveel mogelijk inzet samen te werken aan goed reken- en wiskundeonderwijs. Veel georganiseerde evenementen kunnen niet life doorgang hebben in verband met het coronavirus en we werken in alle ‘takken van sport’ aan vervangende programma’s om toch te blijven inspireren en mensen te blijven bereiken. Zo werden door de organisatie van de NRCD online masterclasses georganiseerd. Dit was een succes en dat geeft aan dat het kan. Om meer hiervan te kunnen verzorgen, kunnen we altijd hulp gebruiken. Vooral ideeën en meedenken wordt van harte op prijs gesteld. 

Om mooie initiatieven met elkaar te ondernemen onder de vlag van de NVORWO hoef je natuurlijk niet in het bestuur zitting te nemen. We juichen initiatieven van de leden die bijdragen aan de ontwikkeling van het rekenwiskundeonderwijs altijd toe.

 

Zo zijn wij ook als bestuur in ontwikkeling en samen werken we aan meer zichtbaarheid en toegankelijkheid. Dit doen we graag samen en met en naast elkaar. In iedere hoek een activiteit, discussie of bijeenkomst. Met als doel dat eenieder kan vinden en bijdragen aan leren en ontwikkelen! Ik zie hierin wel overeenstemming tussen het werken in hoeken en circuits.

Hoe kunnen wij als vereniging samen zo goed mogelijk afstemmen op wat onze leden nodig hebben? Wij doen ons best, doen jullie mee?!

 

Jenneken van der Mark

 

 

Deel dit artikel